Organisere kildesortering

Forrige uke ble jeg spurt av en kollega  om hvordan jeg organiserer kildesorteringen. Så da er det kanskje flere dere som lurer på det. Så her er hvordan det blir løst i vårt hus.

Her i Aust-Agder så er kildesortering ordnet slik at man har to skap ute ved veien, et til restavfallsposten, og det andre skapet inneholder beholdere til matavfall og glass/hermetikk. Plastavfallet samles i spesial poser som settes ut og hentes en gang i måneden. Papir og papp dunkene står ved postkassestativet. Så vi er heldigere enn dere i f.eks. Halden, for vi slipper å kjøre bort papp/papir, glass/hermetikk og plast.

I vårt 60 cm bredt benkeskap under kjøkkenvasken har vi to søpplebøtteholdere fra IKEA. De er utrkkbare og det er kjempekjekkt da du får god tilgang til bøttene når man skal hive noe eller tømme de.

Oppe i venstre søppelbøtteholderene har vi to søppelbøtter fra IKEA, den innerste har vi glass/hermetikk, og i den ytterste restavfall. I høyre søppelbøtteholderen har vi en søppelbøtte til plast innerst og matavfallsbøtta som vi fikk fra renovasjonsfirma ytterst.

Her bilde av høyre søppelbøtteholder fullt utdratt.

Papp og papir har vi prøvd flere metoder. Stor pappeske som ble tømt en gang i uken, det fungerte ikke da pappesken sto i veien hele tiden, vi fant aldri en grei plass å ha den.

Men etter en ryddeaksjon ble en kurv ledig, og nå har vi papp og papir i en kurv som står ved terrasedøra, denne blir tatt med hver gang den er full og post/avis skal hentes.Dette er en metode som fungerer mye bedre enn pappesken.

Her er Suss-Suss som viser papp/papir-kurven.

 


Her er noen tips til forskjellige søppelbøtter og anordninger, som jeg har funnet på nett.

Trykk på bildene, så kommer dere til nettbutikkene hvor disse selges:
Til kjøppenskapet:

Til dere som må ha større lagringskapasitet så er en putekasse et tips, det har fungert for min stefar i flere år. Eller kanskje en av disse:


18.11.2010 kl.21:50 i Kjøkkenet Ingen kommentarer Permalenke Tips en venn
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Pia F

Pia F

42, Froland

Hei, jeg er Pia, og jeg er hekta på organisering. Hold deg i nærheten, kanskje du blir hekta du også.

Bruk en av disse å følg meg med:

Norske blogger
  • Blopp.no
  • bloglovin
  • Kategorier

    Arkiv

    hits